Hjem » Samfunn » Kampen mot koronaviruset

Kampen mot koronaviruset

Follow Livsstil on WordPress.com

Skriv din epostadresse for å følge denne bloggen og motta meldinger om nye artikler på epost.

Bli med 71 andre følgere

Tidligere artikler

Norge har alltid ønsket å være best, det være seg i skisporet, i håndball eller fotball. Det var en gang en norsk statsleder som sa “at det er typisk norsk å være god”. I dag er Norge med sine 5 millioner innbyggere i ferd med å nå toppen med antall smittede med koronaviruset, i konkurranse med befolkningsgiganter som Kina og Italia. Det er ikke noe å være stolt av å være på toppen av denne listen, og særlig ved at vi har mange smittede i forhold til folketallet, er grunn til at vi må ta oss sammen og vise til at vi er god.

IMG_20200315_221355 virus 1000

I forbindelse med denne virus pandemien, settes den offentlige krisehåndteringsberedskap på prøve. Den utfordres av enhver frihetselskende nordmenns verdisyn. Det norske samfunnet er basert på tillit mellom innbyggere og myndigheter. Folk flest legger stor vekt på selvstendighet. I flere sammenheng har noen tenkt mest på seg selv, uten å tenke på hvilke konsekvenser handlingene deres har. I denne situasjonen har alle et ansvar for ikke å bevege seg for mye blant folk og utenfor sitt nærområde.! I denne krisesituasjonen må alle følge sentralmyndighetenes ‘råd’ og sette sine egne oppfatninger til side. Dette vil være en kjempeutfordring for oss som lever i denne vidunderlige, trygge nordiske velferdsstaten.

I skrivende stund, ser ut til at myndighetenes landskarantene virker selv om det stadig kommer nye smittetilfeller. I denne oversikten kan du se at antall smittetilfeller har stabilisert seg siden myndighetene gikk ut med å stenge skoler og barnehager, og får håper at tallene vil gå nedover etterhvert. Tallene er fra FHI sin side:

2020-03-15_2313_virus

Norge ønsker å være på topp i Europa og kanskje i verden når det kommer til å vektlegge det å hjelpe andre mennesker i nød. Nå er tiden inne for å gi hjelp til våre eldre og svake, risikogruppen i samfunnet vårt. Vis de gode norske egenskapene hver og en av oss har nå.

Det er ikke alt som er negativt i denne krisetiden når alle må holde seg hjemme. Nå knyttes familie og venner enda tettere sammen. Folk ringer og snakker mer med hverandre enn vi gjør i vanlige, travle dager. Alle sammen nå er tilgjengelig på telefon og man få snakke uavbrutt med hverandre. Vi må være takknemlig for at teknologien gjør at kontakten mellom mennesker fremdeles kan holdes gående. Jeg håper at alle sammen setter pris på at vi lever i et fredelig land i Norge. Alle får mat og tak over hodet, vi får den hjelpen vi trenger.

Det er ikke så mye vi vanlige mennesker kan gjøre i denne tiden. Derfor enda viktig at vi må lytte til myndighetenes råd. Vær hjemme, unngå nærkontakt med andre, vasker hender og holder avstand til andre når du må ut å handle mat.

Vi venter på den dagen vi kan gi hverandre en stor, varm klem.

 


Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: