Hjem » Samfunn » Et tre som drivhus 

Et tre som drivhus 

Follow Livsstil on WordPress.com

Skriv din epostadresse for å følge denne bloggen og motta meldinger om nye artikler på epost.

Bli med 71 andre følgere

Tidligere artikler

Norsk designeres innovative design: Et grønnsaksdrivhus formet som et tre. Treet heter ‘Glasir’

En kjempetøff og oppfinnsom skulptur. Jeg ser skulpturer rundt omkring både i Norge og i utlandet. Noen synes jeg er fine, mens andre er stygge, som jeg ikke forstår hvorfor de har plassert den der. 

Den norske designeren Andreas Tjeldflaat i kreativt byrå Framlab bruker modulær arkitektur for å bygge et grønnsaksdrivhus som er formet som et tre. Dette drivhuset heter Glasir. 

IMG_20200314_003940Ideen oppstod av at de som bor i byen,  ikke hadde lett tilgang til ferske grønnsaker. Derfor kom Framlabs ‘Glasir’. I glassmodulene som er bygget opp  treet kan man raskt dyrke friske grønnsaker. Glassmodulene kan stables opp i forskjellige former og i ulike størrelser. Modulene utstyres med gjennomskinnelige fotovoltaiske celler som kan generere strøm av seg selv, derfor kan treet være selvlysende om natten for å sikre veksten av planter. I tillegg er det monteret et titanoksydbelegg som renser luften. Et slik system  produserer dermed grønnsaker med bedre ernæringsmessig verdi. Hele modulen kan sendes direkte hjem til kjøperen slik at de kan plukke grønnsaker selv. 

IMG_20200314_003841I følger deres rapport, kan hver modull høste mer enn 200 kilo grønnsaker i året, og fra hvert slikt tre kan man høste mer enn 20000 kilo

Det er verdt å nevne at treet er meget plassbesparende. Det trenger kun 2 kvadratmeter plass, som i utgangspunktet ligner et ekte tre. 

I Brooklyn finner du et slikt tre som er designet av norsk Andreas Tjeldflaat. Treet er allerede utplassert, men ikke virkelig tatt i bruk enda. Jeg ser frem til å se den  live med grønnsaker på treet. Grønnsaker og frukt kan dyrkes i hver modul, ingen jord er nødvendig, fordi det bruker et luftdyrkingssystem. 

Kilde: https://www.fastcompany.com/90458979/these-vertical-farms-could-turn-brooklyn-into-an-agricultural-oasis


Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: