Hjem » Reiser » Reise – Hanoi, Vietnam

Reise – Hanoi, Vietnam

Follow Livsstil on WordPress.com

Skriv din epostadresse for å følge denne bloggen og motta meldinger om nye artikler på epost.

Bli med 70 andre følgere

Tidligere artikler

Tilbake til Hanoi fra Ha long bay leide vi en moped slik at vi lettere å frakte oss rundt. Som dsc_6854-1500sagt var trafikken i Hanoi like kaotisk som i Saigon. Arne var flink å kjøre moped. Det var ikke lett for han, en firkantet mann som må tilpasse inn i slik kaotisk kjøremønster O:-) Vi kjørte fra store gatene til små smugene. Å spise i Vietnam var som i himmelen, som tilfredsstilte min sultende gane. Vi har bestemt oss å ikke gå til store, ordentlig, vestlige restauranter. Det var fullt av gatemat på begge sidene av gatene, dsc_6824-1500og jeg alltid elsket disse matene. Jeg kunne ikke tenke meg noen annen mat enn gatemat i Hanoi ( I Saigon var det noe annen. Jeg kom derfra og visste hvor vi kan ha forskjellige dsc_6775-1500mat). Vi besøkte de severdigheter som befant seg i nærheten. Kvinner i Vietnam elsker ikke sol. I motsetning av Europere som tar på seg bikini med dsc_6715-1500en gang de har anledning når det er sol for å sole seg. I stedet har vietnamesiske kvinner plagg med hette og lange ermer når de var ute under sola. Ikke bare det, de hadde også på seg munnbind, store solbriller og solhatt. Likevel  tok de av seg disse tingene og de langermete plagg før de skulle inne i huset. Jeg var også en av dem som kledde seg på akkurat det samme måte =-O

dsc_7008-1500Jeg turte ikke si hvor mye jeg hadde spist og turte heller ikke å tenke hvor lang tid jeg trengte for å slanke bort de kiloene.

Salsadansing ble det også i Hanoi. Beso latino var litt trangt og med litt dårlig luft, men Sfire var et kjempe fint sted å danse 🙂 jeg legger ut adressene til salsa i Hanoi nederst på denne siden slik at danseglade mennesker kan finne veien dit.

Det var mange vestlige besøkende i Vietnam. Mange satt også på små krakker for å spise gatemat med pinner som oss 🙂

dsc_6845-1500Epilog

Denne turen har overgått alt forventninger. Selv om vi hadde nøye undersøkt og planlagt alt på forhånd, bød turen likevel på mange utfordringer og overraskelser. Vi liker å utforske våre reisemål på denne måten. Jeg liker å fotografere og turen her byr på masse fine motiver, selv om det ikke er riktig sesong. Jeg håper at jeg klarte å ta noen fine bilder for å dele med dere.

dsc_6855-1500Det er lenge siden vi reiste med en turoperatør med organiserte opplegg. Vi pleier å sette opp ruten selv og reise med egen hånd, fordi vi liker den friheten at vi ikke trenger å ta hensyn til møtetidspunkter. Ha Long bay i Hanoi ble en meget uforglemmelig tur, og det er vanskelig å reise på egen hånd. Det er mange cruisebåter der, men alle er eiet av forskjellige firma, så man er nødt til å være med en av dem. Jeg hadde undersøkt på forhånd og bestilt vårt besøk til La Long Bay med Papaya cruise. Vi er imponert over den måten de organiserte turene på. Bytting av båt for hvem som skal til hvor skjedde midt i havet 🙂

Å spise i Asia er best. Bredt utvalg og lett tilgjengelig. Derfor liker vi å reise til Asia dersom vi har mulighet til det. Vi er heller ikke redd til å reise til noen sted som vi ikke kan språk, men betingelsen er at det dsc_6966-1500folkeslag må være vennlig og hyggelig. Selvfølgelig skal det være en stor pluss dersom man kan språk til det landet man reiser til. Denne turen for meg var som hånd i hanske. Passer akkurat når jeg kan både kinesisk og Vietnamesisk 🙂

Where to dance salsa in Hanoi?
Thursday at Spring Salsa, 22 Ho Giam Street. Hanoi
Friday at Beso Latino (9 pm – 2 am), 5th floor, Mayfair Building, 20 Hang tre street, Hanoi
Saturday at Beso Latino ( 3 pm – 5:30 pm)
Saturday at Sfire (8:30 pm – 12 am), 5 Ngo gach street, Hanoi
Sunday (8:30 pm – 10:30 pm) at 46 Hang Cot street, Hanoi

Anmeldelse av restaurant 


Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: