Hjem » Reiser » Reisebrev / reisetips – Gdansk / Gdynia / Sopot

Reisebrev / reisetips – Gdansk / Gdynia / Sopot

Follow Livsstil on WordPress.com

Skriv din epostadresse for å følge denne bloggen og motta meldinger om nye artikler på epost.

Bli med 70 andre følgere

Tidligere artikler

 

DSC_1167DSC_1184Jeg hadde to innholdsrike dager i Gdansk i Pinse sammen med mine og familien til min bror.  To dager var ikke lang tid, men vi fikk gjort mye i løpet av disse to dagene. Vi bodde sammen i en stor leilighet og leide en minibuss slik at vi hadde mulighet til å reise rundt omkring til nabobyene. Vi har vært på de stedene vi hadde lyst til å besøke, spiste godt og koste oss i hverandres selskap. Dette var det lille ekstra for oss alle i våre travle hverdager og minnene som vi kom til å huske lenge.

 

 

 

 

Gdansk
Overskye med regn. Ganske kaldt selv i mai måned. Vi var i gamlebyen, gamle fabrikker, herunder Lenin-verftet hvor øst-europas første frie fagforening ble dannet, Solidarnosh. Vi kan gjerne si at demokratiseringspriosessen i øst-europa startet her. I tillegg besøkte vi historiske forskjellige kirker og torturkammer.

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

Vi spiste lunsj i Pierogarnia Mandu – en dumplingrestaurant som kun serverte forskjellige typer dumplings, til og med søte dumplings 🙂 Maten var god og spesiell, men deres dumplings rangerer som nummer to i min matopplevelse av dumplings. Dumplingsfylet var altfor most, og de smakte nesten det samme, unntatt sausene var forskjellige. Jeg synes fremdeles kinesiske dumplings er de beste i hele verden og er soleklart min største favoritt.

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

DSC_1286

Malbork castle

Verden største borg
Utgangspunktet for denne utflukten var Gdansk, og vi dro til Malbork med store forventninger. Den største borgen som også står oppført i UNESCOs verdensarvliste. Vel fremme får vi se en imponerende borg som tydelig også har vært gjennom betydelige restaureringer etter ødeleggelsene fra 2. verdenskrig. Dessverre besøkte vi borgen på en mandag, og da er de fleste rommene stengte, så vi måtte dessverre dra med litt uforettet sak.

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

DSC_1232

Gdynia
Den første dagen i Polen denne gangen. Vi hadde kjørt til Gdynia fra Gdansk. Det var et spesielt arrangement på havnen da det stod en sjørøverbåt og et cruiseship med masse folk med uniform på dekkene. Mye folk, fin by, men lite å finne på for oss. Det var på tide å spise. Tilfeldigvis kom vi innom dette spisestedet, nesten kjemisk fri for turister. Virket som om det var her innbyggerne i byen spiste når de skulle ha seg et hverdagsmåltid. Spesialitetene her er husmannskost. Stort sett var det for det meste kjøttretter du kunne velge mellom samt at du kunne ha tilvalg med råkostsalater. Det fine her var at du kunne komponere din egen rett ved disken. Det eneste er at de snakket ikke Engelsk og vi forstod ikke polsk. Vi fikk likevel maten vi ønsket oss og vi var mette og fornøyde.

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

DSC_1401

Sopot
Planen var at vi kan ta noen solnedgangsbilder på stranda, men det regnet mye da vi var i Sopot denne ettermiddagen, derfor tok vi sjømatsmiddag hos reastaurant Moska i nærheten av sjøen i stedet for å reise ut til sjøkanten. Middagen var kjempe god, særlig skalldyrsuppen var fortreffelig. Før vi reiste hjem igjen etter middag tok vi likevel en tur innom byen i regnværet for å ta bildet av det rare huset

Schiefe Haus Krzywy Domek. Dette ble en verdig avslutning på vårt besøk i Polen denne gang

Shoppingtur hadde vi også fått til i Galeria Baltycka. Stort og flott senter hvor man kunne finne alt man ønsket seg fra H&M, Zara til andre ukjente merker. Det var ikke så ulikt norske senter, men shopping var shopping, og vi har i hvert fall vært på et av de største kjøpesenteret i Gdansk.

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

 

 

 


2 kommentarer

  1. RFY sier:

    Veldig bra skrevet, er nok enig at kinesiske Dumpling er bedre, eller veden beste uten tvil. 😉👍

    Liker

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: