Hjem » Reiser » Fra Kirkenes i Norge til Helsinki i Finland med bil

Fra Kirkenes i Norge til Helsinki i Finland med bil

Follow Livsstil on WordPress.com

Skriv din epostadresse for å følge denne bloggen og motta meldinger om nye artikler på epost.

Bli med 70 andre følgere

Tidligere artikler

DSC_1000

DSC_0862DSC_0820Vi overnattet en natt i kirkenes slik at vi kunne kjøre til Grense Jakobselv. Det er det østligste punktet i Norge, og  grensen mot Russland. På havet der kan vi se rett ut mot Nordpolen. Veiskiltene der stod allerede på russisk. Dagen etter reiste vi videre mot Helsiki, Finnland. Første stopp var Rovaniemi. Vi stoppet ved en vakker veikro som serverte reinsdyrgryte. For at vi skal få i oss litt mat, ble vi selv mat til myggene. Jeg skjønte ikke hvorfor det var kaldt her, og likevel så mye mygg.Myggene var store, og kunne suge til seg mye blod. Jeg fikk enda flere stikk siden jeg måtte ta noen fine naturbilder der.

Vi forsatte DSC_0986vår kjøretur fra Nord-Finland helt ned til Helsinki. Finland er kjent som de tusen sjøers land, og det er stort sett innsjøer og skog. Sammenlignet med norsk natur, da er Norge mer spennende. Hele veien i Nord-Finland har mange elg og rein som går i veien. Heldigvis er buskene på begge siden av veien  klippet veldig lang inn slik at folk som kjørte langs veien kan se dyrene som gikk ut av skogen og krysset veien. Omsider kom vi frem til Helsinki. En stor by med mange mennesker. Vi gikk en sightseeing rund om i  byen til fots. Det var mange klesbutikker, barer og restauranter.

DSC_0918De meste av klesbutikkene kan vi også finne i Norge. Her så jeg en del skinn-produkter og de var i god kvalitet. Helsinki var en fin by. Her fant jeg et par skinnhansker i min ynglingsfarge,  knall rød. Vi reiste videre til Stockholm med fergen onsdag kveld og vinket adjø til Helsinki fra dekk. Fra nå av Helsinki skal ikke bare være en mellomlanding når vi skal reise med fly til et annen land. Byen har fått et ansikt i vårt hjerte.

 

 

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.


1 kommentar

  1. […] Visit Norway – Norge rundt – Turist i vårt eget land – Trondheim – Bodø Visit Norway – Norge rundt – Turist i vårt eget land – Lofoten Visit Norway – Norge rundt – Turist i vårt eget land –Nordkapp 71º 10′ 21″ Fra Kirkenes i Norge til Helsinki i Finland med bil […]

    Liker

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: