Hjem » Mat » Dim sum oppskrift – Bao

Dim sum oppskrift – Bao

Follow Livsstil on WordPress.com

Skriv din epostadresse for å følge denne bloggen og motta meldinger om nye artikler på epost.

Bli med 70 andre følgere

Tidligere artikler

Kinesisk bao har mange forskjellige typer. Riktig sagt “bao” er hveteboller, kan dampes eller stekes.Med nesten de samme ingredienser, er det DSC_0472forskjellige måter å lage “Bao” på ulike steder i Kina. Det var ikke så lenge siden Aftenposten presenterte char siu bao. Her skal jeg vise bilder av noen andre typer bao.

DSC_0505Bao er kjempegodt og passer til både store og små. Det er ikke vanskelig å lage, men tar tid. Å lage “bao” er et meget god samarbeidsprosjekt for hele familien.

Deig:
Hvetemel, melk, tørrgjær, sukker.

Fyll:

  1. Kjøttdeig
  2. Vårløk, hvitløk, vannkastanje, Kinesisk sopp, tang og kinakålDSC_0468Salt, pepper, seasamolje, egg
  3. Nr 2 skjære i små terninger. Blander nr 2 og nr 3 med kjøttdeig.

DSC_0216Når deigen er ferdig hevet. Trill en pølse og del opp i små biter. Størrelsen på bitene bestemmer du selv. Kjevle disse ut til en rund form. Legg deigen i midten og pakk dem sammen. Varm opp stekepannen og legg bao i panne og steke dem i svak varme til de er gjennomstekt. Husk å ha i litt vann og eventuell ha på lokket.

Disse bollene kan også dampes i bambuskurv.

Annonse: Brudekjoler og selskapskjoler www.jyang.no Skreddersydd service Tlf. 22423000

Annonse: Brudekjoler og selskapskjoler http://www.jyang.no
Skreddersydd service
Tlf. 22423000

Her er oppskrift for char siu bao fra Aftenposten 🙂

DSC_0221Deigen – starter:
1 ts tørrgjær
1,5 dl vann
100g mel
2 ss sukker

Resten:
350g mel
30g maisenna ( ca. 2 ss)
2 ss nøytral olje, ande- svine-, eller kokosfett
1,5 dl vann
10g salt (ca. 2 ts)
1 ss eddik
2 ts bakepulver

Char siu (Kinesisk svinestek)
Ca. 700g svinenakke i skiver eller helst i strimler på langs, marineres over natten i 3 ss hoisin, 2 ss beansaus, 1 ss soyasaus, 2 ss maltekstrakt og 1 ssDSC_0479fivespice. Grilles på indirekte varme eller i ovn på 175 grader i ca. 45 min, eller til det er gjennomstekt. Pensles med marinaden de siste 15 minuttene. La det hvile i 20 minutter før du serverer. Restene (eller hele!) er perfekt til char siu bao.

Bland alt fra start, og la det stå en time eller to (eller mer, om du vil) til det bobler friskt,. Bland i resten av ingrediensene, men spe med litt vann av gangen, slik at deigen ikke blir for bløt. Elt godt, og la den hvile/heve i 1-2 timer. Når deigen er dobbelt så stor, drysser du over bakepulveret og elter den til alt er blandet inn. La den hvile i dem minutter, trill en pølse som deles opp i små biter a ca. 25 g. Trill små boller som får hvile under et fuktig kjøkkenhåndkle i 10-15 minutter. Kjevle disse ut til ca. ½ cm tykke rundinger ( for lange ovale ( for  brettede bolle) og legg på bakepapir.

Char siu bao
Legg 1 ss finskåret char siu på hver runding. Brett og snurp sammen toppen. Om du ikke teknikken, kan du få dem pene ved å legge skjøten ned. La dem heve i 15-20 minutter. Varm opp vann i bunnen av en vid kjele, klipp ut papiret bollene står på, og legg dem i en bambuskurv eller rist som passer nedi kjelen. Legg på bambuslokk eller legg et kjøkkenhåndkle over hele kjelen, før du damper dem i ca 4-5 minutter.

For foldede: Pensle med litt olje og fold dem over seg selv før de heves og dampes i 3 minutter. Burgerbrød kan dampes som de er etter at de har hevet.

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

 

 


Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: