Hjem » Reiser » Reisebrev: Destinasjon Marrakech i Marokko

Reisebrev: Destinasjon Marrakech i Marokko

Follow Livsstil on WordPress.com

Skriv din epostadresse for å følge denne bloggen og motta meldinger om nye artikler på epost.

Bli med 70 andre følgere

Tidligere artikler

Det er så spennende! Vi skal til Afrika! Et kontinent som vi i utgangspunktet ikke hadde tenkt å reise til. Jeg leste om Tusen og en natt da jeg var barn. Esel, kamel, slanger og ørken i en arabisk verden var bare noe jeg hadde lest om i en bok. Det var en ukjent verden, både om det er snakk om språk eller kultur.

Kameltur

Kameltur

Vi reiste fra Gardermoen via Bacelona til Marrakech. På samme fly var det mange som skulle feriere i Bacelona. Jeg tror nok folk girer opp flere hakk når det er en venninnegjeng som reiser sammen på ferie. Jeg ble vekket av høylytt stemme til den damen som satt ved siden av meg. Hun skrek høyt, og hennes stemmen var så spiss at jeg fikk vondt i hodet. Da vi nærmere Bacelona datt flyet plutselig litt ned etterat den var urolig i noen sekunder på grunn av turbulens over Pyreneene. Vinen til mannen som satt noen rader foran ble hengende på luften. Folk skrek rundt omkring meg. Til min egne overraskelse oppdaget jeg at jeg ikke skrek, men hjertet mitt stoppet. Hodet mitt var tomt som om man trykket på pauseknappen i en videofilm. Dette var en grusomt øyeblikk.

Det var 28 grader i Marrakech da vi var fremme kl 2230 lokal tid. Vi fikk leid en bil og begynte våre fire dagers eventyr i 35 varmegrader i et arabisk land!

Hotellet

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.


Marroco er en nasjon som lever av turister? Du finner bøttevis av hotell på hvert gatehjørne. Vi valgte en trestjerners hotel som heter “Marrocan house hotel”. Dette hotellet er en riad (dyr, sofistikert, ombygd hjem rundt en innendørs “bakgård”), og fikk gode kritikker fra folk fra hele verden. Vi ble ikke skuffet. Hotellet ligger midt i smørøyet. Du får tilgang til alt rett i nærheten. Bygningen og rommene fremstod som gamle, men rene. Med et rent svømmebaseng i bakgården. Vi var ute nesten hele dagen til kl 1800. Tok en siesta, svømte i en time, for så  å gå ut for å danse salsa. Glemte å si at vi var her i anledning world salsa Marrakech, men valgte ikke å bo på resorthotellet i utkanten av byen. Der var det fult av danseglade folk og gode show. Vi reiste hjem kl 0300 på morgenen. Vi var innom en nattklub/bar rett i nabolaget før vi tok kvelden. Vi ble litt skeptiske da vi gikk inn det mørke lokalet fullt av en slags søt lukt med høy musikk. Alle satt med en slags pipe. Vi ble enda mer skreptiske, bestilte 2 drinker uten alkohol og løp ut. Der inne serverte de ikke alkohol! Vi undersøkte litt på internett etterpå og fant ut at det lange pipene kaltes vannpipe og at de røyket en slags frukt gjennom vannpipen (shisha). Visste du at det faktisk er en marrokansk kafe i Oslo hvor du også kan røyke vannpipe!

Jemaa El Fna

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.


Den mest berømte turistattraksjonen i Marrakech ligger i gamlebyen som er omringet av murer. Her inne finner man de fleste turistattraksjoner: Moskeer og museum. Det var en markedsplass på Jemaa El Fna på dagtid. Her inne finner man alt fra tradisjonelle arabriske brudekjoler til hverdagskjoler, håndverk, krydder og mye mer. Slanger fant vi kun en av på plassen rett ved inngangen. Vi måtte betale for å ta noen bilder!
Kvelden i Jemaa El Fna er mest fascinerende. Trafikken er helt kaotisk. Her finner du hester med og uten vogn, mopeder, motorsykler, trehjulssykler, biler i tillegg til alle menneskene. Lukten av hestebæsj, urin, svette og matlukt preget hele området. Vi fant et spisebod der bare satt lokalfolk. Pekte på den maten vi skulle ha siden de ikke snakket Engelsk. Denne gangen tok vi den marrokanske versjonen av smalahoved, som her inneholder noe mer enn den norske varianten. Her var det ingen kniv og gaffel. Vi måtte bruke hender akkurat som de lokale spisegjestene. Greit at vi tok med oss antibak. Maten var god, kokende varm rett fra gryte. Etter at vi spiste oss mette, gikk vi til boden som selger ferskpresset appelsinjuice. Det var deilig. Marrokaner brukte mye oliven og frukt i sin matlagring, og på denne plassen var det fullt av juiceboder. For å nevne det at du kan finne appelsin- og oliven trær langs gatene!

Kameltur

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.


Vi kan jo ikke forlate Marrakech uten å være med på kameltur. Vi ble hentet fra hotellet kl 9 på morgenen og dro til et litt mer ørkenpreget sted. Jeg visst at det var sterk sol og mye sand og vi kom til å bli stekt. Jeg ba damen i hotelresepsjonen hjelpe meg å ha skjerf på hodet slik jeg kan lett å dekke over hele ansiktet. Jeg tenkte kanskje muslimene dekker ansikt i sitt land på grunn av sterk sol, og at de er like interessert som meg i å bevare huden sin glatt og fin 🙂 I Norge har vi ingen sol, derfor trenger man ikke dekke ansiktet i det hele tatt. Tilbake til kamelturen. Jeg fikk ikke brukt mitt kostyme heller fordi vi ble kledd som en araber før vi begynte å gå ut og ri. Vi stoppet i en liten hytte for å nyte vår lunsjte og pannekaker. Mintteen er kjempesøt. Vi fikk vasket hendene med bitte lite vann hver fra en te kanne. Vi tar det for gitt å bruke så mye vann vi vil her hjemme, men vannet i en ørken får man ikke sløse med.

Chez Ali

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.


Vi meldte oss på nok en turistutflukt, til Chez Ali. Her skulle vi bli budt på folklore, tradisjonell mat og show. Som ellers gjorde vi litt research på nettet før vi dro. Dette arrangementet hadde ikke fått særlig gode kritikker. Derfor vekket dette oppmerksomheten vår enda mer. Vi skrudde fortventningene helt på bunn og gikk på show. Rammen rundt det hele var som hentet fra 1001-natt. Mens vi spriset fikk vi høre mer eller mindre melodiøse fremføringer av melodier fra ulike deler av Marocco. Det som imidlertid imponerte var rytteroppvisningene, her var det en del akrobatiske øvelser som vi lurte på hvordan de fikk til. For å oppsummere hele opplegget. Dersom du kan tenke deg å more deg på deres måte, da er det gøy!

Atlasfjellene

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.


Siden vi hadde leid oss en liten bil, ønsket vi å se litt av andre deler av Marocco også. Vi ønsket å se på hvordan folk bodde utenfor storbyen også. Derfor kjørte vi til noen små Berberlandsbyer ved foten av Atlasfjellene. For første gang fikk vi se en bekk med rennende vann. Det som vi ser på som dagligdags i Norge var en attraksjon her. Elven ble brukt til så mangt. Noen badet, andre hentet sikkert vannet her da de skulle lage mat. Dette fikk vi muligens erfare da vi spiste på en “elverestaurent” litt nede i elven. Maten var god, men vi fikk smertelig erfare at mavene våre ikke hadde særlig godt av dette besøket. Heldigvis var dette siste dagen, slik at vi ikke fikk spolert hele oppholdet her nede.

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

Avslutningsvis
Marocco er et gjestfritt land, og nesten alle ønsker å hjelpe til, men mange forventer at de skal få betalt for det. Arabere har en helt andre kultur enn oss og jeg synes at det var så spennende å opplever. Moroccanenes matspesialitet var enten laget i en leirgryte, grillet eller frityrstekt. De også bruke mye frukt i sin matlagring. Dersom du har lyst til å oppleve Afrika uten å reise for langt, er Marocco å anbefale. Flere lavprisflyselskap har flyvninger hit


Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: