Hjem » Reiser » Reisebrev Budapest – Hvor skal vi spise og hva skal vi se i Budapest?

Reisebrev Budapest – Hvor skal vi spise og hva skal vi se i Budapest?

Follow Livsstil on WordPress.com

Skriv din epostadresse for å følge denne bloggen og motta meldinger om nye artikler på epost.

Bli med 70 andre følgere

Tidligere artikler

DSC_0249Vårt første stopp i  2014. I anledning tangomaraton bestemte vi oss for å reise til Budapest. En juli morgen stod vi opp grytidlig. Det var kjølig og det regnet litt i Svelvik. Etterhvert som vi nærmet oss Gardermoen fikk vi oppleve en nydelig soloppgang. Sjekke inn hadde vi gjort på forhånd og det gikk glatt gjennom kontroll og snart satt vi på flyet på vei til Budapest via Riga. Vi kjente allerede at det var varmere da vi gikk ut av flyet i Riga. Vi var heldig at det var meget fint vær da vi kom frem til vår destinasjon Budapest hvor vi hadde fire fantastiske dager.

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

Hotellet vi bodde hadde vi også bestilt på forhånd. Den lå meget sentralt i forhold til buss, trikk og T-bane. Det var flere kafeer, barer og restauranter rett i nærheten. Selv om gaten utenfor hotellet var travel med folk og liv, merket vi ikke mye til det på hotellrommet.Det var stille og rolig og vendte ut mot hagen i “bakgården”. Vi har tilgang til svømmebasseng og treningsrom som vi ikke brukte så mye, fordi de mesteparten av tiden var vi ute på farten. Dersom du ønsker å bo på samme hotell neste gang du reiser til Budapest, heter hotellet Queen court hotel & residence. Her er bildene til rommet vårt.

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

Budapest er kunstnernes by. Det er massevis av museum og gamle herskapsbygninger. Bare å vedlikeholde bygningene koster sikkert mye penger og tid. Bare å se på de integrerte statuene og de lysene på bruene og bygningene. Det krever nøye planlegging at bygningene skal se fine ut på kvelden.

Brudekjole Figaro fra serie Divino - www.jyang.no

Annonse: Brudekjole Figaro fra serie Divino – http://www.jyang.no Tlf. 22423000

Det er lett å reise fra og til flyplassen ved å ta Shuttle airbus. Dersom du kommer til å bruke en del offentlige transport, kan du kjøpe et turistkort for å  forflytte deg mye lettere i byen. Turistjortet inkluderer offentlig transport og adgang til museer, samt at det gir rabatt på en del andre aktiviteter. Ulempen med disse kortene er at de ikke har inkludert «hopp on og hopp off» Derfor må du tenke gjennom før du kjøper turistkort dersom du ikke kommer til å reise mye med offentlige transportmidler, ellers blir pengene bortkastet hvis du ikke har behov for kortet.

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

Å spise i Budapest er ganske rimelig. Det finner mange restauranter og cafeer overalt. Vi har som regel at vi skal finne byens mest tradisjonsrike eller eldste restaurant for å prøve stedets lokale kjøkken. Denne gangen la vi turen gikk til Bagolyvár Restaurant. Vi bestilte fem rettes meny med tilhørende viner. Maten var kjempe god, men jeg var billig drift – Jeg drakk ikke opp alle vinene som ble servert 😦

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

Det var kjempevarmt de dagene vi var der. Derfor var vi på forskjellige kafeer og isbarer rundt omkring. Det er gode utvalg av kalde drinker og kaffe. Arne liker frappe og jeg iskaffe uten krem. Vi fant også frem til en isbar som lagde egen is og formet iskremen til en rose: kald, god og pen.

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

Vi rakk også å være innom ølfestivalen dagen før vi dra hjem. Der fant vi ungarske pølser og grillede svineknoker. Det er godt med både mat og øl. Selv om jeg liker ikke å drikke øl, må jeg si at deres lokale øl var kjempegodt.

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

Sist, men ikke minst var vårt hovedformål med reisen:3rd Amor en Budapest

Danube Palace - tangolokal

Danube Palace – tangolokal

Tangomaraton 2014. En god opplevelse. Lokalet varpraktfullt og meget fint med full stemning. Vi var ikke der så mye, men de gangene vi var der, var det mange danseglade tangofolk og de fleste var så flink til å danse. Det ble fort varmt og selv om alle vinduene var åpne, hjalp ikke det så mye

Vi glemte hellere ikke å danse salsa, min favorittdans, hosBarrio Latino på søndag kveld før vi reiste hjem dagen etter.

En reise som vi kommer til å huske lenge 🙂

Good bye, Budapest!

IMG_1642

 


Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: